- KALLES HJEM: Russlands ambassadør til Norge, Viatsjeslav Alfredovitsj Pavlovskij, har blitt kalt hjem av president Vladimir Putin, ifølge TV 2. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
- KALLES HJEM: Russlands ambassadør til Norge, Viatsjeslav Alfredovitsj Pavlovskij, har blitt kalt hjem av president Vladimir Putin, ifølge TV 2. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .Vis mer

Putin kaller hjem Russlands ambassadør fra Norge

- Ikke noe spesielt som ligger bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russlands ambassadør i Norge, Viatsjeslav Alfredovitsj Pavlovskij, kalles hjem av president Vladimir Putin, ifølge nyhetsbyrået TASS.

- Det er ikke noe ekstraordinert som ligger bak denne avgjørelsen. Ambassadøren kalles hjem etter seks år i Norge, som er lang tid. Han vil bli erstattet så snart myndighetene har utnevnt en ny ambassadør, sier presseattaché Andrey Kulikov ved Russlands ambassade til Dagbladet.

Blir løst fra sine plikter I ordren fra Putin om å kalle hjem ambassadøren fra Norge, som ble signert torsdag, heter det: «Pavlovskij blir løst fra sine plikter som ambassadør til Kongeriket Norge», ifølge TASS.

Pavlovskij har vært Russlands ambassadør til Norge siden 20. juli 2010, da han tok over etter Sergej Andrejev. 

Kulikov avviser at det som nå skjer har noe som helst med diplomatiske uenigheter mellom de to landene å gjøre.

- Nei, absolutt ikke. Dette er helt normal praksis innen diplomatiet, sier han til Dagbladet. 

- Ingen dramatikk Det norske utenriksdepartementet opplyser overfor Dagbladet at de har visst om endringene ved den russiske ambassaden en stund.

- Dette har vi fått beskjed om i god tid, og på en helt vanlig måte. Fra vårt ståsted er det ingen dramatikk i en slik rotasjon. En slik post varer ikke for evig tid, sier kommunikasjonsrådgiver Rune Bjåstad i UD til Dagbladet. 

Temperaturen i det diplomatiske forholdet mellom Norge og Russland har sunket betydelig i perioden Pavlovskij har vært ambassadør. I 2014 ble han kalt inn på teppet til Utenriksdepartementet, i etterkant av det russiske inntoget på Krim-halvøya.

UD sier imidlertid at de har hatt god kontakt med Pavlovskij. 

- Vi har hatt et godt samarbeid. Nå ser vi fram til å ønske en ny russisk ambassadør velkommen til Norge, sier Bjåstad.