Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin kan ha jobbet for mafiaen

Russlands president Vladimir Putin har vært rådgiver for et selskap som kan ha hvitvasket penger for russisk mafia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Putin var medlem av et rådgivende organ for selskapet, som ikke navngis, fram til mars år 2000. Statsadvokaten i Darmstadt ved Frankfurt skal ha etterforsket selskapet siden august 2001.

Det er ikke opplyst om Putin mistenkes for å ha gjort noe galt.

Selskapet benekter selv anklagene, men tyske etterforskere sa tirsdag at de var i ferd med å avdekke en historisk sak. En tysk bedrift skal ha tjent som dekke for pengevasking for en mafiaorganisasjon i St. Petersburg.

Etterforskere fra det tyske kriminalpolitiet BKA (Bundeskriminalamt) gjennomførte tirsdag husundersøkelser og razziaer mot 28 kontorlokaler og boliger i Hamburg, München og området Frankfurt-Köln.

Hovedmålet i operasjonen var det tyske firmaet som mistenkes for å ha hvitvasket millioner av dollar på vegne av en mafiaorganisasjon i St. Petersburg. Pengene skal stamme fra bilsmugling, prostitusjon, ulovlig sprithandel og utpressing.

Ifølge Der Spiegel er hovedoppmerksomheten i etterforskningen rettet mot ni personer, blant dem styrelederen i selskapet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media