- Putin kan vite noe, men han kommer aldri til å snakke

Donald Trump tror verden aldri vil få vite hva som skjedde med MH17, og mener det er en dårlig ide for USA å involvere seg.

SKUTT NED: Malaysia Airlines-flyet MH17 ble skutt ned øst for Ukraina i juli 2014. Foto: EPA / ROBERT GHEMENT / REUTERS/ Lucy Nicholson / NTB scanpix
SKUTT NED: Malaysia Airlines-flyet MH17 ble skutt ned øst for Ukraina i juli 2014. Foto: EPA / ROBERT GHEMENT / REUTERS/ Lucy Nicholson / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

298 mennesker mistet livet da det malaysiske passasjerflyet MH17 ble skutt ned over Øst-Ukraina i fjor høst. Ifølge en nederlandsk rapport, som ble lagt fram tidligere denne uken ble flyet skutt ned med en russiskprodusert rakett. 

Amerikanske etterforskere har tidligere hevdet å være sikre på at flyet ble skutt ned av pro-russiske seperatister. Den republikanske presidentkandidaten og mangemilliardæren Donald Trump mener det er en dårlig ide å skylde på russerne.

- De sier at det kan ha vært deres våpen, men de brukte det ikke. De avfyrte ikke raketten, og sier at det var den andre siden som avfyrte det for å legge skylda på dem. For å være helt ærlig vil vi nok aldri kunne vite helt sikkert hva som skjedde, sier Trump i et intervju med MSNBC ifølge CNN.

- Vil krangle om dette i 50 år En av lederne for de prorussiske separatistene i Øst-Ukraina avviser den nederlandske rapporten som konkluderer med at Malaysia Airlines-flyet ble skutt ned med en russisklagd rakett. Aleksandr Zakhartsjenko sier til BBC at etterforskningen av katastrofen «overhodet ikke er skikkelig gjennomført».

- Det som skjedde var forferdelig. Men de sier det ikke var dem. Vi kommer til å fortsette å krangle om hvem som gjorde det de neste 50 åra, uten at noen kommer til å vite noe, sier han.

- Putin kan vite Presidentkandidaten sier at det trolig var Russland og pro-russiske styrker som sto bak nedskytingen. Milliardæren mener likevel det ikke er USAs ansvar å blande seg inn i konflikten.

- Det er bare noen få mennesker som vet hva som skjedde. Putin kan være en av dem, men en ting soom er sikkert, er at han aldri kommer til å snakke om det, sier Trump.

De uavhengige gravejournalistene i Bellingcat meldte i sommer at russiske myndigheter manipulerte satellittbilder for å skyve ansvaret for nedskytingen av Malaysia Airlines Flight MH-17over på Ukraina.