- Putin kan vite noe, men han kommer aldri til å snakke

Donald Trump tror verden aldri vil få vite hva som skjedde med MH17, og mener det er en dårlig ide for USA å involvere seg.

SKUTT NED: Malaysia Airlines-flyet MH17 ble skutt ned øst for Ukraina i juli 2014. Foto: EPA / ROBERT GHEMENT / REUTERS/ Lucy Nicholson / NTB scanpix
SKUTT NED: Malaysia Airlines-flyet MH17 ble skutt ned øst for Ukraina i juli 2014. Foto: EPA / ROBERT GHEMENT / REUTERS/ Lucy Nicholson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

298 mennesker mistet livet da det malaysiske passasjerflyet MH17 ble skutt ned over Øst-Ukraina i fjor høst. Ifølge en nederlandsk rapport, som ble lagt fram tidligere denne uken ble flyet skutt ned med en russiskprodusert rakett. 

Amerikanske etterforskere har tidligere hevdet å være sikre på at flyet ble skutt ned av pro-russiske seperatister. Den republikanske presidentkandidaten og mangemilliardæren Donald Trump mener det er en dårlig ide å skylde på russerne.

- De sier at det kan ha vært deres våpen, men de brukte det ikke. De avfyrte ikke raketten, og sier at det var den andre siden som avfyrte det for å legge skylda på dem. For å være helt ærlig vil vi nok aldri kunne vite helt sikkert hva som skjedde, sier Trump i et intervju med MSNBC ifølge CNN.

- Vil krangle om dette i 50 år En av lederne for de prorussiske separatistene i Øst-Ukraina avviser den nederlandske rapporten som konkluderer med at Malaysia Airlines-flyet ble skutt ned med en russisklagd rakett. Aleksandr Zakhartsjenko sier til BBC at etterforskningen av katastrofen «overhodet ikke er skikkelig gjennomført».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer