Putin klaget på høy på pølse-pris

Sint Putin på butikkbesøk i Moskva

SUR: Russlands statsminister Vladimir Putin ble irritert av pølser til omtrent 50 kroner. - Er det normalt? tordnet han.  EPA/SERGEY PONOMAREV / POOL
SUR: Russlands statsminister Vladimir Putin ble irritert av pølser til omtrent 50 kroner. - Er det normalt? tordnet han. EPA/SERGEY PONOMAREV / POOLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mannen i kassakøen i Moskva vakte oppsikt med sitt høylytte krav om lavere priser. Det var kanskje ikke så rart, for den oppbrakte kunden var Vladimir Putin som er russisk statsminister.

Putin avbrøt denne uken et møte om priser og andre forbrukerspørsmål på sitt kontor, og tok med seg møtedeltakerne til supermarkedet Perekrestok ikke langt fra Kreml. Der måtte ledelsen stå skolerett og svare på spørsmål om prisnivået.

- Hvorfor koster pølsene 240 rubler (50 kroner)? Er det normalt, spurte den russiske statsministeren.

- Men dette er jo kvalitetspølser! Vi har billigere utgaver som koster bare 49 rubler, svarte en butikksjef.

Putin var imidlertid verken fornøyd med denne forklaringen eller med den høye prisen på svinekoteletter.

- I morgen skal vi sette ned prisene, lovet den etter hvert nokså svette butikksjefen Jurij Kobaladze ifølge meldinger i russiske aviser torsdag.

Etter butikkbesøket bar det tilbake til Putins kontor, der statsministeren krevde en grundig gjennomgang av forholdet mellom produsenter, varehandel og forbrukere. Det er nødvendig for å skape sosial rettferdighet i Russland, fastslo han.

(NTB)