Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin klar for toppmøtet om Ukraina

I Hviterusslands hovedstad Minsk.

TIL MINSK: Russlands president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentjev / RIA Novosti / Reuters / NTB
TIL MINSK: Russlands president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentjev / RIA Novosti / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin kommer til å delta på toppmøtet om Ukraina-krisen i Minsk onsdag, bekrefter russiske myndigheter.

Presidenten reiser til Minsk onsdag for å delta på toppmøtet senere samme dag, kommer det fram av en uttalelse fra Kreml.

Helt fram til selve dagen for møtet hersket det usikkerhet om hvorvidt den russiske presidenten kom til å delta.

- En rekke problemer er fortsatt uløst, men det er svært sannsynlig at møtet gjennomføres som planlagt. Disse forhandlingene er siste sjanse, sa Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius til radiostasjonen France Inter onsdag morgen.

Frankrikes president François Hollande og Tysklands statsminister Angela Merkel sier de vil gjøre alt de kan for å få til enighet om en fredsplan.

De to lederne holdt en telefonsamtale før de satte seg på flyet mot Hviterusslands hovedstad, der de skal møte Putin og Ukrainas president Petro Porosjenko.

Merkel og Hollande håper møtet vil føre til en våpenhvile og bidra til en slutt på kampene mellom prorussiske opprørere og regjeringsstyrker øst i Ukraina.

(NTB)