Putin-kritiker ble nektet å stille som kandidat: - Dagens valg er ikke et valg

Aleksej Navalnyj er kritisk til Russland-regimet: I løpet av ett år har han sittet 60 dager i fengsel.

VALG: Urnene helst øst i Russland ble åpnet lørdag kveld norsk tid. En som de ikke kan stemme på er denne karen, Aleksej Navalnyj. Han ble lenge sett på som Putins fiende i lang tid, helt til han ble nektet å stille som presidentkandidat. Foto: NTB scanpix
VALG: Urnene helst øst i Russland ble åpnet lørdag kveld norsk tid. En som de ikke kan stemme på er denne karen, Aleksej Navalnyj. Han ble lenge sett på som Putins fiende i lang tid, helt til han ble nektet å stille som presidentkandidat. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den russiske opposisjonslederen, bloggeren og korrupsjonsjegeren Aleksej Navalnyj har det siste året reist rundt i Russland for å drive valgkamp.

Han var lenge sett på som Vladimir Putins argeste konkurrent, helt til alt snudde om.

I desember beskjed om at han ikke får stille som presidentkandidat likevel. Årsaken er en svindel-betinget dom han selv mener er politisk motivert.

I dag går russerne til urnene for å stemme - og med stor sannsynlighet blir Putin gjenvalgt igjen.

60 dager bak murene

Navalnyjs arbeid med å engasjere folk til anti-korrupsjonsfondet han driver har imidlertid ikke stoppet han - til tross for at han har vært fengslet en rekke ganger det siste året.

Navalnyj sier til ABC News at han det siste året har han sittet 60 dager bak murene på for å sone ulike dommer.

Seinest i januar ble han pågrepet mens han ropte «svindlere og tyver» da han var på vei mot en demonstrasjon i Moskva. Ropet var rettet mot Putins regjering som han hevder er korrupt. Han ble løslatt samme dag og sa til pressen etter på at han oppfordret folk til å boikotte presidentvalget. Noen måneder tidligere, i oktober, ble han fengslet for å ha tatt til orde for å gjennomføre et ulovlig møte. Dommen var på 20 dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer