Putin-kritiker forgiftet

Den tidligere russiske etterretningsoffiseren Alexander Litvinenko er alvorlig syk etter å ha blitt forgiftet i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Scotland Yard etterforsker det antatte drapsforsøket på den avhoppede russiske etterretningsoffiseren Alexander Litvinenko. 43 år gamle Litvinenko er alvorlig syk etter å ha blitt forgiftet av tungmetallet thallium.

Litvinenko er kjent for å være svært kritisk til president Putins regime i Russland, og han skal også ha etterforsket omstendighetene rundt drapet på journalisten Anna Politikovskaja, skriver BBC.

Politkovskaja ble skutt og drept i gangen utenfor sin egen leilighet i oktober, rett før hun skulle publisere en kritisk artikkel om russisk tortur i Tsjetsjenia.

Skulle møte kilde

Litvinenko jobbet tidligere i den russiske sikkerhetstjenesten, men hoppet av for seks år siden. I følge The Sunday Times skal han nå være forgiftet med en dødelig dose av tungmetallet thallium. Venner av Litvinenko, og ham selv, er overbevist over at det er tidligere kolleger som har forsøkt å drepe ham.

Sannsynligvis ble Litvinenko forgiftet etter å ha fått et tips fra en italiensk informant, som ville møte ham i London. 

Italieneren, som kjente til Litvinenko fra før, fortalte at han hadde informasjon om drapet på journalisten Anna Politkovskaya. Da de to møttes på en sushi-restaurant, ga han Litvinenko en liste over folk som kan ha vært innblandet i mordet på journalisten, og oppførte seg hele tiden som om han var engstelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer