Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Putin-kritiker forgiftet

Russlands eks-statsminister alvorlig syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Leger behandler nå Russlands eks-statsminister Jegor Gaidar, som skal være alvorlig syk, melder AP.

Valerij Natarov, en av Gaidars rådgivere sier til nyhetsbyrået at det sannsynligvis dreier seg om en bevisst forgiftning.

-Ikke naturlig årsak

- Legene klarer ikke å se noen naturlig årsak til forgiftningen, og klarer heller ikke å finne noe naturlig stoff som kan ha bidratt til sykdommen. Så vi snakker åpenbart om forgiftning, og det er ingen naturlig forgiftning, sier Natarov.

Gaidar er en av opposisjonslederne i Russland, og var en kort tid statsminister under president Boris Jeltsin på 90-tallet.

Han begynte å kaste opp blod og besvimte under en konferanse i Irland fredag, og ble sendt avgårde til akutt behandling.

Besvimte dagen etter Litvinenkos død

Gaidar besvimte bare en dag etter at eks-spionen Alexander Litvinenko døde i London. Eks-spionen Litvinenko hadde møte med dagen han angivelig ble forgiftet, Andrej Lugovoj, har også tjent som Gaidars livvakt på et tidspunkt.

PUTIN-KRITIKER: Yogor Gaidar var statsminister under Boris Jeltsin. Han falt om fredag under en konferanse i Irland. Arkivfoto: Scanpix
PUTIN-KRITIKER: Yogor Gaidar var statsminister under Boris Jeltsin. Han falt om fredag under en konferanse i Irland. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

Ifølge rådgiver Natarov er Gaidar fremdeles alvorlig syk, men mener også tilstanden er stabil.

- Han er i bedring. Legene mener det ikke er fare for livet, sier Natarov.

Hele Norges coronakart