Putin lammer all opposisjon

MOSKVA (Dagbladet): Den politiske opposisjonen i Russland er fullstendig lammet etter at Boris Jeltsin ga all makt og presidentembetet til Vladimir Putin nyttårsaften. Det er uklart om noen reell utfordrer i det hele tatt stiller mot Putin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Maktoverdragelsen framstår mer og mer som et kupp, selv om alle konstitusjonelle regler ble fulgt. Russiske politikere har vært forsiktige med å kommentere maktoverdragelsen. Mest forsiktig er tidligere statsminister Jevgenij Primakov, den eneste som levnes noen som helst mulighet til å slå Putin. Opposisjonen er klart tatt på senga.

Kort valgkamp

Opposisjonen hadde regnet med å føre en lang valgkamp til 4. juni, som var fastsatt som valgdag før Jeltsin overraskende trakk seg. Nå blir valgkampen i stedet bare på tre knappe måneder. Det er kort tid for å snu den stemningsbølgen som ser ut til å skylle Putin inn i Kreml som Russlands andre demokratisk valgte president.

Russiske aviser spekulerer på om Putin i det hele tatt får noen seriøs motstand i valget. Jevgenij Primakov er den eneste politiker som kan mønstre større motstand mot Putin. Primakov har tidligere sagt at han er kandidat, men det er ikke nødvendigvis lenger tilfelle.

- Det er ingen grunn for ham til å stille under disse forholdene, sier Nikolaj Petrov, politisk analytiker ved Carnegie-instituttet i Moskva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer