Statsbesøk i Iran

Putin måtte vente: - Erdogans hevn

En seanse under Putins profilerte utenlandsbesøk vekker oppsikt.

MÅ VENTE: Russlands president ser ikke fornøyd ut før møtet med den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan. Vis mer
Publisert

Vladimir Putin opplevde å bli stående alene i blitzregnet under ukens statsbesøk til Teheran i Iran, melder The Guardian.

Video fra møtet viser den russiske presidenten mens han venter på sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan.

Ukomfortabel

Putin framstår synlig ukomfortabel mens han venter i rundt et minutt på at Erdogan skal entre rommet.

Dette er ifølge den britiske storavisa atferd Putin selv pleier å utvise overfor andre statsledere. Putin pleier bevisst å la statsledere vente på ham under besøk til Russland.

I 2014 lot Putin den daværende tyske forbundskansleren Angela Merkel vente i mer enn fire timer under et statsbesøk i Moskva.

Spill

Både Dronning Elizabeth, Barrack Obama og en lang rekke statsledere har opplevd Putin forsinket til møter, til tider flere timer, melder The Independent.

MÅTTE VENTE: Vladimir Putin på vei til å møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Teheran tirsdag. Foto: Sergei Savostyanov / Sputnik / Kreml
MÅTTE VENTE: Vladimir Putin på vei til å møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Teheran tirsdag. Foto: Sergei Savostyanov / Sputnik / Kreml Vis mer

Eksperter spekulerer på om Putin gjør dette som del av et psykologisk spill. I Erdogans tilfelle er det snakkes det om at den tyrkiske statslederen lot Putin vente som hevn.

Hevn

Seniorkorrespondent i National News, Joyce Karam, kaller opptrinnet en «søt hevn» i et innlegg på Twitter.

- I 2020 ble han ydmyket da Putin lot ham vente to minutter i et maktspill i Russland, skriver hun.

Hun viser også til at det tyrkiske statseide nyhetsbyrået Anadolu zoomet inn på ansiktet til Putin da de filmet opptrinnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer