Putin med sjokkanklager om «planlagt provokasjon»: - Vil bruke kjemiske våpen og skylde på Assad

Hevder de har etterretning 

SNAKKET MED PRESSEN: Vladimir Putin kom i dag med anklager om at det planlegges provokasjoner med kjemiske våpen for så å legge skylda på Assad-regimet. Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky/NTB scanpix
SNAKKET MED PRESSEN: Vladimir Putin kom i dag med anklager om at det planlegges provokasjoner med kjemiske våpen for så å legge skylda på Assad-regimet. Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forholdet mellom USA og Russland er meget anspent før USAs utenriksminister Rex Tillerson i dag besøker Russland.

Mens Tillerson anklaget Russland for å ha feilet i Syria, og samtidig ber Putin om å velge USAs side i borgerkrigen, holdt Putin en egen pressekonferanse der han kom med saftige anklager mot USA.

Ifølge nyhetsbyrået AP snakket Putin med journalister i Moskva i dag. Der sier han Russland sitter med etterretning på om «planlagte provokasjoner». Ifølge Putin er det planlagt å bruke kjemiske våpen for så å legge skylda på Assad.

Falsk operasjon

Han sier også han vil be FN om å etterforske det angivelige kjemiske angrepet i Idlib-provinsen forrige uke, der minst 86 mennesker er drept.

Den statsfinansierte kanalen Russia Today har mer utfyllende sitater fra pressekonferansen Putin hadde med Italias statsminister Sergio Mattarella i Moskva i dag. Ifølge kanalen hevder Putin at det antatte kjemiske angrepet er en falsk operasjon.

- Vi har fått meldinger fra flere kilder om at falske operasjoner som dette - og jeg kan ikke kalle det noe annet - blir planlagt i andre steder i Syria, inkludert i det sørlige Damaskus. De planlegger å plante kjemikalier der og så anklage syriske myndigheter for et angrep, sa Putin, ifølge kanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer