Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigen i Syria

Putin med veto mot Syria-resolusjon

Vil ikke fordømme det kjemiske angrepet i Syria.

SIER NEI: Vladimir Putin. Foto: NTB Scanpix
SIER NEI: Vladimir Putin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Russland har som ventet lagt ned veto mot et resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd som fordømmer det kjemiske angrepet i Syria.

Forslaget ble fremmet av USA, Storbritannia og Frankrike.

Formålet med det var å sikre en FN-ledet gransking av gassangrepet mot småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen i forrige uke.

- Kommer til å reagere sterkt

Over 80 sivile, deriblant flere barn, ble drept i angrepet. Ifølge Storbritannia og Tyrkia viser prøver at nervegassen sarin ble brukt i angrepet.

Russland har vært skarp i sin kritikk mot USA etter missilangrepet mot Shayrat-flyplassen. Putin har også sådd tvil om angrepet overhodet fant sted, og om hvorvidt kjemiske våpner ble brukt.

- Vi kommer fra nå av til å reagere strengt mot all aggresjon mot Syria og kryssing av røde linjer, uansett hvem som gjør det, skrev Russland i en felles uttalelse med Iran og militsen Hizbollah.

Tydelige signaler fra USA

For øyeblikket er de på full kollisjonskurs med stormakten i øst.

Dette ettersom USA tidligere har lovet å slå hardt ned på Syrias hær, dersom de begår krigshandlinger amerikanerne mener ikke er akseptable.

- Hvis dere gasser en baby eller slipper en tønnebombe på uskyldige mennesker, vil dere oppleve et svar fra denne presidenten, sa Sean Spicer, talsmann ved Det hvite hus, ifølge NTB.