<strong>TELEFONSAMTALE:</strong>  I en samtale mellom med Angela Merkel (t.v.) erkjenner president Vladimir Putin at Ukraina nå er på randen av borgerkrig: Foto: REUTERS/Maxim Shemetov
TELEFONSAMTALE: I en samtale mellom med Angela Merkel (t.v.) erkjenner president Vladimir Putin at Ukraina nå er på randen av borgerkrig: Foto: REUTERS/Maxim Shemetov Vis mer

Putin mener Ukraina nå er på randen av borgerkrig

I samtale med Angela Merkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske presidenten Vladimir Putin diskuterte tirsdag krisen i Ukraina med Tysklands statsminister Angela Merkel over telefon.

Den russiske presidenten konstaterte at «den kraftige opptrappingen av konflikten gjør at landet nå er på randen av borgerkrig», ifølge en uttalelse fra Kreml.

Begge lederne understreket betydningen av møtet om Ukraina-krisen som skal holdes i Genève torsdag. Da møtes utenriksministrene for USA, Russland og europeiske land i et forsøk på å finne en diplomatisk løsning på krisen. 

Telefonsamtalen mellom de to statsoverhodene skal ha vært initiert av Merkel.

Putin var tidligere tirsdag i samtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Ban understreket at en forverring av krisen ville være ytterst skadelig for alle berørte, og derfor må alle arbeide for å trappe ned situasjonen, ifølge en uttalelse fra FN.

Ukrainas fungerende president, Oleksandr Turtsjynov, opplyste i dag om at en militæraksjon mot seperatistene hadde blitt iverksatt i Donetsk-regionen.

Putin ba i samtalen med Ban Ki-moon om at FN og verdenssamfunnet fordømmer ukrainske myndigheters grunnlovsstridige bruk av vold øst i landet, heter det i en uttalelse fra Russland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer