Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin og DiCaprio på Nordpolen ble for mye

Regjeringen sa nei. Erik Solheim: - Større entusiasme i Finland.

- STØRRE ENTUSIASME I FINLAND ENN NORGE: FNs tidligere miljøsjef Erik Solheim, her under Verdens miljødag i New Dehli i India i juni i fjor, fikk ikke støtte fra den norske regjeringen til ishockeykamp på Nordpolen. Foto: Saumya Khandelwal, Reuters/NTB Scanpix.
- STØRRE ENTUSIASME I FINLAND ENN NORGE: FNs tidligere miljøsjef Erik Solheim, her under Verdens miljødag i New Dehli i India i juni i fjor, fikk ikke støtte fra den norske regjeringen til ishockeykamp på Nordpolen. Foto: Saumya Khandelwal, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ishockeykamp med Leonardo DiCaprio og Vladimir Putin på Nordpolen vil være til lite hjelp for klimaet, mener regjeringen, som avslo en søknad om støtte.

Søknaden kom fra den daværende sjefen i FNs miljøprogram, Erik Solheim (64), og ble sendt til klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i september i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Solheim måtte seinere gå av etter kritikk av den omfattende reisevirksomhet sin.

VG omtalte i august planene om en slik kamp med verdens største ishockeylegender i tillegg til blant andre Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio og Russlands president Vladimir Putin. Hensikten med arrangementet er å skape oppmerksomhet om den dramatiske nedsmeltingen av polisen.

Paven støttet

Solheim ba om økonomisk støtte, men også annen hjelp, ifølge brev DN har fått innsyn i. Han viste til at pave Frans støtter arrangementet.

SPORTSMANN: Russlands president Vladimir Putin foran mål i en showkamp i ishockey i OL-byen Sotsji i febaruer i år. Hviterusslands president Alexander Lukashenko til høyre. Noen hockeykamp på Nordpolen i vår med Erik Solheim som matchmaker, ble det ikke for Putin. Foto: Sergeij Tsjirikov, Reuters/NTB Scanpix.
SPORTSMANN: Russlands president Vladimir Putin foran mål i en showkamp i ishockey i OL-byen Sotsji i febaruer i år. Hviterusslands president Alexander Lukashenko til høyre. Noen hockeykamp på Nordpolen i vår med Erik Solheim som matchmaker, ble det ikke for Putin. Foto: Sergeij Tsjirikov, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Statssekretær Sveinung Rotevatn i Klimadepartementet svarte at det var nødvendig å prioritere prosjekter «med tydeligere fokus på konkrete tiltak».

- Et slikt foretak ville åpenbart kreve store ressurser, både logistisk og økonomisk. Arrangementet kan være i stand til å tiltrekke seg stor offentlig oppmerksomhet på grunn av «vip»-faktoren, men likevel kan effekten være ganske begrenset når det gjelder å understreke alvorligheten av klimaendringene og behovet for konkrete tiltak, skrev Rotevatn.

Større entusiasme i Finland

Solheim vil ikke kommentere responsen. Han var FNs miljøsjef i drøyt to år før han gikk av i november i fjor etter kritikk for reisevirksomheten i jobben.

- Det må nesten FN svare på siden jeg ikke lenger jobber der. Men det er større entusiasme i Finland enn i Norge, sier han til DN.

Kampen skulle finne sted i april i år, men er nå utsatt til 2020.

IKKE NORDPOL-ISHOCKEY: Det blir ikke ishockeykamp på Nordpolen i Erik Solheim-regi for Leonardo DiCaprio denne våren. Her er skuespiller-ikonet på British Academy Film Awards i London i februar 2014. Foto: Johnny Birc, Bafta/Rex/NTB Scanpix.
IKKE NORDPOL-ISHOCKEY: Det blir ikke ishockeykamp på Nordpolen i Erik Solheim-regi for Leonardo DiCaprio denne våren. Her er skuespiller-ikonet på British Academy Film Awards i London i februar 2014. Foto: Johnny Birc, Bafta/Rex/NTB Scanpix. Vis mer

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!