Putin og DiCaprio på Nordpolen ble for mye

Regjeringen sa nei. Erik Solheim: - Større entusiasme i Finland.

- STØRRE ENTUSIASME I FINLAND ENN NORGE: FNs tidligere miljøsjef Erik Solheim, her under Verdens miljødag i New Dehli i India i juni i fjor, fikk ikke støtte fra den norske regjeringen til ishockeykamp på Nordpolen. Foto: Saumya Khandelwal, Reuters/NTB Scanpix.
- STØRRE ENTUSIASME I FINLAND ENN NORGE: FNs tidligere miljøsjef Erik Solheim, her under Verdens miljødag i New Dehli i India i juni i fjor, fikk ikke støtte fra den norske regjeringen til ishockeykamp på Nordpolen. Foto: Saumya Khandelwal, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ishockeykamp med Leonardo DiCaprio og Vladimir Putin på Nordpolen vil være til lite hjelp for klimaet, mener regjeringen, som avslo en søknad om støtte.

Søknaden kom fra den daværende sjefen i FNs miljøprogram, Erik Solheim (64), og ble sendt til klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i september i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Solheim måtte seinere gå av etter kritikk av den omfattende reisevirksomhet sin.

VG omtalte i august planene om en slik kamp med verdens største ishockeylegender i tillegg til blant andre Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio og Russlands president Vladimir Putin. Hensikten med arrangementet er å skape oppmerksomhet om den dramatiske nedsmeltingen av polisen.

Paven støttet

Solheim ba om økonomisk støtte, men også annen hjelp, ifølge brev DN har fått innsyn i. Han viste til at pave Frans støtter arrangementet.

Statssekretær Sveinung Rotevatn i Klimadepartementet svarte at det var nødvendig å prioritere prosjekter «med tydeligere fokus på konkrete tiltak».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer