Putin og Obama diskuterte ukrainsk fredsplan

Russlands president Vladimir Putin og USAs president Barack Obama diskuterte mandag fredsplanen til Ukrainas president Petro Porosjenko.

PRATET PÅ TELEFON: Barack Obama og Vliadimir Putin, her avbildet på storskjerm under markeringen av 70-årsdagen i Normandie tidligere i år. Foto: CHRISTOPHE ENA / EPA / NTB Scanpix
PRATET PÅ TELEFON: Barack Obama og Vliadimir Putin, her avbildet på storskjerm under markeringen av 70-årsdagen i Normandie tidligere i år. Foto: CHRISTOPHE ENA / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 - De to diskuterte implementeringen av fredsplanen, heter det i en uttalelse fra Kreml.

Ukrainas president la forrige uke fram en omfattende fredsplan for å få slutt på opprøret øst i landet.

I planen ber Porosjenko om at opprørerne lar seg avvæpne med det samme, samtidig som han lover å endre grunnloven slik at det blir overført mer makt til regionene. Opprørerne får også løfte om at de ikke skal straffeforfølges om de ikke har begått alvorlige lovbrudd.

Det hvite hus sier Obama i telefonsamtalen understreket at det vil « koste Russland ytterligere» hvis Moskva ikke tar steg for å redusere den spente situasjonen i Ukraina.

- Presidenten snakket med Putin og oppfordret ham igjen til å støtte fred, sier talsmann for Det hvite hus Josh Ernest.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer