LANGER UT:  Storbritannias utenriksminister Philip Hammond deler ut karakteristikker om Russlands president Vladimir Putin i et intervju med Sky News. Foto: Peter Nicholls, Reuters/NTB Scanpix.
LANGER UT: Storbritannias utenriksminister Philip Hammond deler ut karakteristikker om Russlands president Vladimir Putin i et intervju med Sky News. Foto: Peter Nicholls, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

- Putin oppfører seg som en 1900-talls tyrann

Storbritannias utenriksminister langer ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Vladimir Putin oppfører seg som en tyrann fra midten av 1900-tallet, mener Storbritannias utenriksminister Philip hammond.

I et intervju med Sky News sier han også at den økonomiske nedgangen vil tvinge Russland til å endre på sine «forferdelige utenrikspolitiske eventyr».

- Ukrainerne kan ikke slå den russiske hæren, det er ikke praktisk mulig. Det må bli en politisk løsning, sier Hammond før han stempler Putin nærmest som en tyrann.

- Denne mannen har sendt soldater over en internasjonal grense og okkupert et annet lands territorium i det 21. århundret, mens han oppfører seg som en slags tyrann fra det 20. århundret, sier han.

Samtidig retter Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier kraftig kritikk mot sin russiske motpart, Sergej Lavrov.
- Moskvas ansvar
- Det er Moskvas ansvar å finne felles interesser. Så langt har vi sett for lite til det. I talen til min kollega Lavrov i går kom han ikke med noen bidrag, sier Steinmeier. Han understreker at det ikke kan bli noen varig sikkerhet i Europa uten et samarbeid med Russland.

Både Steinmeier, Hammond og Lavrov har i helgen deltatt på den internasjonale sikkerhetskonferansen i München, som avsluttes søndag.

I sin tale lørdag anklaget Lavrov vestlige land for blant annet å lukke øynene for nasjonalister i Ukraina, som han mener er oppsatt på en etnisk rensing av den russiskspråklige befolkningen øst i landet.

(NTB-Reuters).