Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Putin oppfører seg som en 1900-talls tyrann

Storbritannias utenriksminister langer ut.

 LANGER UT:  Storbritannias utenriksminister Philip Hammond deler ut karakteristikker om Russlands president Vladimir Putin i et intervju med Sky News. Foto: Peter Nicholls, Reuters/NTB Scanpix.
LANGER UT: Storbritannias utenriksminister Philip Hammond deler ut karakteristikker om Russlands president Vladimir Putin i et intervju med Sky News. Foto: Peter Nicholls, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Vladimir Putin oppfører seg som en tyrann fra midten av 1900-tallet, mener Storbritannias utenriksminister Philip hammond.

I et intervju med Sky News sier han også at den økonomiske nedgangen vil tvinge Russland til å endre på sine «forferdelige utenrikspolitiske eventyr».

- Ukrainerne kan ikke slå den russiske hæren, det er ikke praktisk mulig. Det må bli en politisk løsning, sier Hammond før han stempler Putin nærmest som en tyrann.

- Denne mannen har sendt soldater over en internasjonal grense og okkupert et annet lands territorium i det 21. århundret, mens han oppfører seg som en slags tyrann fra det 20. århundret, sier han.

Samtidig retter Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier kraftig kritikk mot sin russiske motpart, Sergej Lavrov.
- Moskvas ansvar
- Det er Moskvas ansvar å finne felles interesser. Så langt har vi sett for lite til det. I talen til min kollega Lavrov i går kom han ikke med noen bidrag, sier Steinmeier. Han understreker at det ikke kan bli noen varig sikkerhet i Europa uten et samarbeid med Russland.

Både Steinmeier, Hammond og Lavrov har i helgen deltatt på den internasjonale sikkerhetskonferansen i München, som avsluttes søndag.

I sin tale lørdag anklaget Lavrov vestlige land for blant annet å lukke øynene for nasjonalister i Ukraina, som han mener er oppsatt på en etnisk rensing av den russiskspråklige befolkningen øst i landet.

(NTB-Reuters).