Putin på heksejakt

Dommen over de tre jentene i Pussy Riot viser at Russlands president, Vladimir Putin, er på heksejakt. De er akkurat funnet skyldige, men dommens lengde er ennå ikke lest opp. Aktor har lagt ned påstand om tre år.

HARD DOM: Dommen mot jentene i Pussy Riot viser et regime som er fullt av frykt og mistenksomhet, skriver Dagbladets Morten Strand. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
HARD DOM: Dommen mot jentene i Pussy Riot viser et regime som er fullt av frykt og mistenksomhet, skriver Dagbladets Morten Strand. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PUTIN HAR PÅ OMRÅDE etter område begrenset muligheten for regimekritikk etter at han gjeninntok presidentstolen i mai. Dommen mot Maria Aljokhina, 24, Nadezhda Tolokonnikova, 22, and Jekaterina Samutsevich, 27, gir ansikt til et regime som viser sitt stadig mindre demokratiske ansikt.

- JEG BÆRER IKKE NAG, jeg har ingen personlig nag, men jeg har politisk nag. Fengslingen av oss er et klart og distinkt tegn på at frihet stjeles fra hele landet, og det er denne trusselen mot de frigjørende kreftene i Russland er det som gjør meg sint, skrev Nadezhda Tolokonnikova til sine tilhengere før dommen falt.

FOR TIL TROSS for at dommen er stemplet som helt urimelig av samtlige russiske menneskerettighetsaktivister, og av internasjonale stjerner som Paul McCartney, Madonna, Björk, Sting, og mange andre, så hadde Putin-regimet ikke noe annet valg da de første gikk til det skrittet å arrestere de tre jentene i Pussy Riot. Putin-regimet har ikke noe gir for å rygge, tilbaketog eller revers finnes ikke i deres vokabular.

DET ER MANGE SØRGELIGE tegn i tiden som bekrefter at Putin ruller demokratiet i Russland tilbake. Demonstrasjonene som har rettet seg mot Putin personlig etter at han gjorde klart at han ville komme tilbake som president sist høst, har presset regimet i forsvarsposisjon. Og som sitt forsvar mot demonstranter som har krevd hans avgang har Putin for det første innført drakoniske straffer for folk som deltar i ikke-autoriserte demonstrasjoner. Straffen er på 60 000 norske kroner, en fantasisum for en russer med normal inntekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer