Putin på historisk besøk i Iran

- Kunne aldri reist hjemmefra hvis jeg skulle hørt på sikkerhetstjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin er i Iran på et historisk besøk. Det er første gang en russisk leder er i Iran siden Stalin deltok på et toppmøte der i 1943 under andre verdenskrig.

Putin gjennomfører besøket i Iran til tross for meldinger om attentatplaner mot ham.

Under besøket skal Putin drøfte konflikten om Irans atomprogram og arbeidet med et felles iransk-russisk kjernefysisk kraftanlegg med blant andre president Mahmoud Ahmadinejad og Irans mektige, åndelige leder ayatolla Ali Khamenei.

- Ditt besøk er et tegn på samholdet, vennskapet og det gode forholdet mellom landene i regionen, sa president Ahmadinejad til Putin tirsdag morgen. Salg av jagerfly Det iranske regimet vil be Russland hindre nye FN-resolusjoner mot landet, melder BBC. Iran håper også Russland vil si ja til å bygge ferdig den omstridte kjernefysiske reaktoren i Bushehr sør i landet.

Arbeidet som utføres av russiske ingeniører, er blitt forsinket fordi Russland hevder Iran ikke har gjort opp for seg. Iran hevder på sin side at Russland lar arbeidet trekke ut i tid av politiske grunner, ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer