Alta

Putin-plakat på utested: - Veldig provosert

Simone Isaksen og vennene forlot utestedet i protest da eieren ikke ville svare på hvorfor det hang en plakat av Vladimir Putin på veggen.

PÅ VEGGEN: Ifølge Simone Isaksen nektet bareieren ved Catch-22 i Alta å svare på hvorfor de hadde denne plakaten hengende på veggen. Foto: Privat
PÅ VEGGEN: Ifølge Simone Isaksen nektet bareieren ved Catch-22 i Alta å svare på hvorfor de hadde denne plakaten hengende på veggen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Simone Isaksen (34) reagerte med vantro da hun lørdag kveld skulle ta noen drinker på utestedet Catch-22 i Alta i Finnmark.

Ved siden av toalettet hang det en plakat med ansiktet til Russlands president Vladimir Putin.

Isaksen forteller at hun umiddelbart konfronterte bareieren.

- Jeg spurte hvorfor den hang der, og om han var positivt innstilt til Putin. Da fikk jeg til svar at han ikke ville diskutere politikk med meg, sier hun.

IFinnmark omtalte saken først.

- Jeg klarte ikke å sitte der å kose meg med en drink og se på Putin, har hun sagt til avisa.

REAGERER: Simone Isaksen sier hun ikke ønsker å legge igjen penger på et utested som støtter Vladimir Putin og hans invasjon av Ukraina. Bildet er ikke tatt på Catch-22. Foto: Privat
REAGERER: Simone Isaksen sier hun ikke ønsker å legge igjen penger på et utested som støtter Vladimir Putin og hans invasjon av Ukraina. Bildet er ikke tatt på Catch-22. Foto: Privat Vis mer

Putin på skjermen

Ifølge 34-åringen rullet det også konstant en video av Putin på TV-skjermen i baren.

Nederst i hjørnet av skjermen står det «The best 10 hour videos», som er navnet på en Youtube-kanal. Denne kanalen har lagt ut en ti timer lang video av Putin som går rundt i ulike omgivelser.

VISTE DETTE: Denne videoen ble vist for bargjestene som besøkte Catch-22 lørdag kveld. Foto: Privat
VISTE DETTE: Denne videoen ble vist for bargjestene som besøkte Catch-22 lørdag kveld. Foto: Privat Vis mer

Dagbladet har ikke fått svar fra bareieren på hvor videoen stammer fra, eller hvorfor de valgte å sende den. Les hele svaret lenger ned i saken.

Dro i protest

Isaksen tok også kontakt med bartenderen, forteller hun.

- «Hvorfor er det mange bilder av Putin her? Er dere på hans side?», spurte jeg. Da fikk jeg bare det samme svaret, om at hen ikke ville diskutere politikk.

TALTE: - Putin mener i sitt forvirrede hode at han kan bestemme hva Ukraina skal gjøre, tordnet Nato-sjef Jens Stoltenberg under en tale til AUFs sommerleir på Utøya. Vis mer

Altaværingen mener dette tyder på at de ansatte hadde forberedt et standardsvar.

- Jeg ble veldig provosert. De gir inntrykk av å ville by opp til diskusjon, men så vil de ikke diskutere. Heldigvis var vennene mine enige i at vi ikke kunne være der, så vi valgte å dra.

Dagbladet har forelagt sitatene til Isaksen for eieren av Catch-22, Stig Eilegaard Jørgensen. Han har blant annet fått spørsmål om hvorfor de ikke vil forklare hvorfor plakaten er hengt opp på utestedet.

«Det har jeg ikke noget behov for å kommentere», svarer han i en SMS.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer