Putin planlegger å flytte missiler nærmere Vest-Europa

President Vladimir Putin advarer om at Russland vil flytte sine missiler nærmere Vest-Europa som et svar på NATOs utvidelsesplaner.

MØTTES: Russlands president Vladimir Putin og USAs president Barack Obama hadde et kort møte i Peru tidligere denne uka. Der diskuterte de blant annet situasjonen i Ukraina. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski
MØTTES: Russlands president Vladimir Putin og USAs president Barack Obama hadde et kort møte i Peru tidligere denne uka. Der diskuterte de blant annet situasjonen i Ukraina. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det melder det britiske nyhetsbyrået Sky News og det tyske nyhetsbyrået Deutche Welle.

- Hvorfor reagerer vi så følelsesmessig på NATO sin utvidelse? Vi er bekymret for NATOs beslutningstaking, sa den russiske presidenten i et TV-intervju som sendes mandag kveld, ifølge Sky News.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA, vil Russland omplassere sine S-400 og Iskander-missiler til den russiske Kaliningrad-regionen.

Kaliningrad er separert fra resten av Russland og grenser til Polen og Litauen.

Lederen av den russiske forsvarskomiteen, Vikto Ozerov, skal ha uttalt at Russland vil gjøre dette som et svar på at USA setter opp et missilskjold i Europa.

- NATOs mål er å unngå konflikt

Ifølge NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, opererer NATO helt i tråd med internasjonale forpliktelser, skriver Sky News.

- Før Russlands aggressive handlinger i Ukraina, hadde NATO ingen planer om å sende tropper til den østlige delen av vår allianse. NATOs mål er å unngå konflikt, ikke å provosere til konflikt. Dessuten er vi svært opptatt av å ha en tospors tilnærming til Russland. Et sterkt forsvar, kombinert med en meningsfull dialog, uttalte NATO-sjefen ifølge nyhetsbyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer