Putin poserte med tiger

Russiske medier hevder han skjøt den selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands statsminister Vladimir Putin reagerte lynkjapt da en rømt sibirsk tiger satte i vei mot en gruppe journalister, hevder russisk TV.

Den tidligere KGB-spionen løftet geværet han hadde utstyrt seg med, og felte det livsfarlige dyret med en bedøvelsespil, meldte den statlige kanalen Rossiya søndag.

Det er Rossiyas eget team som skal ha blitt truet av tigeren i et naturreservat i Ussuri i den østlige delen av Russland.

Ifølge nyhetsbyrået Itartass var Putin i naturreservatet for å bli orientert om et forskningsprogram for å bevare den sjeldne sibirtigeren.

Det var en fem år gammel hunntiger som ble sendt inn i noen timers dyp søvn med Putins pil.

Løp mot tv-folkene

Putin skulle få se en sibirsk tiger som var tatt til fange, da dyret rømte og begynte å løpe mot TV-folkene, ifølge kanalen.

Senere hjalp statsministeren til med å måle hjørnetennene på det bevisstløse rovdyret.

Videre takket han europeiske og amerikanske forskere for å ha hjulpet til med å redde verdens største tiger-art fra utryddelse.

Vladimir Putin framstilles ofte som en macho leder i russiske medier, og han fikk mye oppmerksomhet da han som president i fjor stilte opp for fotografer iført kamuflasjebukser og bar overkropp på en fisketur.

(NTB - Reuters).

SKARPSKYTTER: Statsminister Vladimir Putin med bedøvelsesgeværet i naturreservatet i Sibir.
FULL REGI: Bildene fra naturreservatet i Sibir gir inntrykk av at statsminister Putin har full kontroll med tigerhunnen.