BLINDVEI: Vladimir Putin kommenterer de første sanksjonene som direkte rammer russisk økonomi. AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI / POOL / ALEXEI NIKOLSKY Scanpix
BLINDVEI: Vladimir Putin kommenterer de første sanksjonene som direkte rammer russisk økonomi. AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI / POOL / ALEXEI NIKOLSKY ScanpixVis mer

Putin rasende mot sanksjoner som svir

Rammer investeringer, olje- og forsvarsindustri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Den russiske presidenten Vladimir Putin, som er i Brasil, kaller sanksjonenen for en blindvei, etter at de for første gang rammer sentrale økonomiske interesser, og ikke bare privatpersoner, slik de tidligere rundene med sanksjoner har gjort.

- Jeg er overbevist om at sanksjonene vil skade de langsiktige, nasjonale interessene til USA og det amerikanske folk. Det er synd at USA velger denne veien. Vi holder døren åpen for en dialog for å finne en løsning på dette, sier Russlands president Vladimir Putin ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar Tass.

USA gjorde det onsdag kveld klart at landet innfører ytterligere sanksjoner mot Russland. Straffen er rettet mot større banker og selskaper innen energi- og forsvarsindustrien, ifølge The New York Times.

På det amerikanske finansdepartementets liste føres flere store selskaper opp, blant annet Gazprombank.

Russland mener flere av tiltakene er ulovlige.

De 28 stats- og regjeringssjefene i EU ble onsdag kveld også enige om å be Den europeiske banken for gjenoppbygning og utvikling (EBRD) og Den europeiske investeringsbanken (EIB) stoppe nye investeringer i Russland.

USA og EU er skuffet over at prorussiske opprørere ikke har tatt del i samtalene mellom Ukraina, Russland og vestlige meklere.

- Russland har ikke møtt forventningene som utenriksministrene fra Tyskland, Ukraina, Russland og Polen ble enige om 2. juli, sier Merkels talsperson Steffen Seibert til nyhetsbyrået Reuters.