RINGTE: President Vladimir Putin og president Barack Obama snakket i dag sammen i telefonen for å diskutere en løsning på Krim-konflikten. Arkivbilde: EPA/ALEXEI NIKOLSKY/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL/NTB SCANPIX
RINGTE: President Vladimir Putin og president Barack Obama snakket i dag sammen i telefonen for å diskutere en løsning på Krim-konflikten. Arkivbilde: EPA/ALEXEI NIKOLSKY/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL/NTB SCANPIXVis mer

Putin ringte Obama for å snakke om Krim

Diskuterte løsningsforslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vladimir Putin har i dag ringt Barack Obama, melder Det hvite hus. De to presidentene diskuterte det amerikanske løsningsforslaget på krisen på Krim-halvøya, som ble lansert av USAs utenriksminister John Kerry tidligere denne uka.

- I løpet av samtalen foreslo Obama at Russland kommer med et konkret, skriftlig svar, samt at Kerry og [Russlands utenriksminister] Sergej Lavrov møtes for å diskutere de neste stegene, heter det i uttalelsen fra Det hvite hus.

Videre anmodet han Putin om å støtte en fredelig tilnærming til krisen og unngå ytterligere provokasjoner, «inkludert utplassering av styrker ved grensa til Ukraina».

- President Obama gjentok at USA er en sterk motstander av Russlands handlinger, ifølge Det hvite hus.