I TALE: Russlands president Vladimir Putin fortalte om sine nyeste våpen under sin årlige tale om rikets tilstand. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix
I TALE: Russlands president Vladimir Putin fortalte om sine nyeste våpen under sin årlige tale om rikets tilstand. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpixVis mer

Putin: Russland har utviklet nye atomvåpen

Putin varsler ny militær infrastruktur i Arktis.

Saken oppdateres.

(Dagbladet): President Vladimir Putin sier at Russland har testet en rekke nye atomvåpen, inkludert et kryssermissil med atomstridshode og undervannsdrone som kan bære atomvåpen, melder nyhetsbyrået AP.

Putin kom med beskjeden i sin årlige tale til nasjonen torsdag.

Uskadelige

Presidenten sa under talen at Russland er i ferd med å utvikle flere kjernefysiske våpen som ikke kan avskjæres, og hevdet at kryssermissilen kan ramme hvilket som helst missilforsvar. Han sa også at missilet har en «ubegrenset rekkevidde» og kan holde «høy hastighet».

Putin sa også under talen at landets undervannsdrone er i stand til å bære atomvåpen som blant annet kan ramme krigsskip, skriver AP.

Russland skal også ha testet et nytt interkontinentalt ballistisk missil, kalt «Sarmat».

Beskytte interesser

Utviklingen av atomvåpen er en del av presidentens plan om å forbedre og modernisere Russland sin militære infrastruktur i Arktis.

Fornyingen skal ifølge Putin bidra til å beskytte Russlands interesser i nordområdene, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass, skriver NTB.

Han varslet også at Russland vil bruke nær 1.600 milliarder kroner på å forbedre russiske veier i løpet av de seks neste årene.​