- TRUKKET TILBAKE: - Vi har alltid fått høre at våre styrker på den ukrainske grensa er til bekymring. Vi har trukket dem tilbake, siteres Russlands president Vladimir Putin av nyhetsbyrået Interfax. Arkivfoto: AP/RIA-Novosti, Alexei Druzhinin
- TRUKKET TILBAKE: - Vi har alltid fått høre at våre styrker på den ukrainske grensa er til bekymring. Vi har trukket dem tilbake, siteres Russlands president Vladimir Putin av nyhetsbyrået Interfax. Arkivfoto: AP/RIA-Novosti, Alexei DruzhininVis mer

Putin: Russland trekker tilbake soldater fra grensa til Ukraina

- I dag utfører troppene sine vanlige oppgaver, sier president Vladimir Putin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyråene AFP, Associated Press og Reuters melder at Russland ifølge president Vladimir Putin har trukket tilbake styrkene sine fra den ukrainske grensa.

Dette motsies i ettermiddag av en militær NATO-kilde, ifølge Reuters.

Nato har tidligere sagt at det er omtrent 40.000 russiske soldater oppmarsjert langs grensa, noe som har blitt oppfattet som en trussel mot Ukraina.

- Beordret tropper - Vi har alltid fått høre at våre styrker på den ukrainske grensa er til bekymring. Vi har trukket dem tilbake. I dag er de ikke på den ukrainske grensa, de er på steder hvor de utfører deres vanlige oppgaver på treningsfelter, siteres Putin av nyhetsbyrået Interfax, ifølge Reuters.

Den amerikanske nettavisa Boston Herald melder at Putin har beordret tropper som deltar i militærøvelser nær grensa til Ukraina om å returnere til sine permanente baser.

Boston Herald skriver at Putins talsmann Dimitri Peskov igår tirsdag fortalte Interfax om Putins ordre, som kom ei uke etter at Russland satte igang omfattende militærøvelser med de fleste styrker i det vestlige Russland.

Dette har skapt frykt for at Russland ville ta deler av Ukraina med makt.

I et møte med den sveitsiske presidenten Didier Burkhalter i dag har Putin også bedt om at den planlagte folkeavstemningen og selvstyre i sørøst-Ukraina den 11. mai må utsettes, og har bedt om at alle ukrainske militæroperasjoner mot pro-russiske aktivister må stoppes.

Disse har okkupert en rekke regjeringsbygninger og politistasjoner.