Russland øver på krig i nord

Putin sender rekordflåte ut i Barentshavet

Den russiske marinen har startet sin største marinemanøver på ti år. Overraskelsesøvelsen er ment å skulle kontre et massivt, fiendtlig angrep.

Russiske krigsskip til kai ved Nordflåtens base i Severomorsk på Kola-halvøya. Arkivfoto: Thomas Nilsen
Russiske krigsskip til kai ved Nordflåtens base i Severomorsk på Kola-halvøya. Arkivfoto: Thomas Nilsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRKENES (The Independent Barents Observer): «Nordflåten har begynt sin største samling på ti år», heter det i en kort informasjonsmelding fra den russiske Nordflåten som ble sendt ut onsdag ettermiddag.

I dette øyeblikk er hele 36 krigsskip og støttefartøy på vei ut i Barentshavet. I tillegg er rundt 20 fly på vingene. Mer enn 150 ulike rakett- og artillerivåpensystemer og annet spesialutstyr har blitt plassert ut langs kysten av Kolahalvøya.

Denne saker er opprinnelig publisert på The Barents Observer, norsk oversettelse av Dagbladet. Saken er under utvikling.

Store områder i Barentshavet har blitt stengt av for sivil skipsfart og for overflyging av sivile passasjerfly. Øvelsen vil vare til slutten av neste uke.

Nordflåtens pressetjeneste beskriver øvelsen som en fullskala forsvarsøvelse, der hensikten er å stoppe et massivt, fiendtlig angrep. Flåten skal avfyre flere ulike maritime våpen, inkludert krysserraketter, miner, torpedoer og andre rakettvåpen.

Blant krigsfartøyene er missilkrysseren «Marskalk Ustinov», antiubåtskipet «Severomorsk», destroyeren «Admiral Ushakov» og de store landingsskipene «Kondapoga», «Georgij Pobedonosets» og «Aleksandr Obrakovskij».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer