Putin sier datteren er corona-vaksinert

Russland hevder de har klar en vaksine mot coronaviruset.

Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin annonserte tirsdag formiddag at russiske forskere har funnet en vaksine mot coronaviruset.

- Jeg vet at den virker ganske effektivt og gir en stabil immunitet, og jeg gjentar, den har bestått alle de nødvendige testene, sier Putin ifølge nyhetsbyrået Tass.

- Så vidt jeg vet, har en vaksine mot coronavirusinfeksjon blitt registrert for første gang denne morgenen, la han til.

Datteren vaksinert

Ifølge Meduza, et uavhengig russisk medium, har en av Putins døtre deltatt i vaksinetestingen. Datteren skal ha fått svak feber på 38 grader etter første vaksinedose. Dagen etter skal temperaturen imidlertid ha stabilisert seg, ifølge Putin.

- Og det er det hele. Etter andre dose, altså andre vaksinasjon, steg også temperaturen litt, men normaliserte seg og hun føler seg bra, sier Putin.

Putin sier at han nå håper at vaksinen snart kan masseproduseres og at man tar sikte på å starte distribuering 1. januar, skriver NTB.

- Vi må organisere masseproduksjon av vaksinen slik at alle som ønsker det kan få nyte godt av våre forskeres framskritt, sier Putin, ifølge Vesti News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer