SIER HAN IKKE HAR PLANER OM KRIG: Russlands president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentyev / AP / NTB Scanpix
SIER HAN IKKE HAR PLANER OM KRIG: Russlands president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentyev / AP / NTB ScanpixVis mer

Putin sier han ikke ønsker å krige mot noen

- Det foregår et forsøk på å fryse den eksisterende verdensordenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sine første offentlige kommentarer siden møtet med Angela Merkel og François Hollande sa Russlands president Vladimir Putin at Russland ikke har planer om krig mot noen.

På et møte med fagforeninger i Sotsji lørdag gjorde han det imidlertid klart at en verdensorden der én leder bestemmer over alle andre, ikke passer Russland.

- Det foregår et forsøk på å hemme vår utvikling på forskjellige måter. Det foregår et forsøk på å fryse den eksisterende verdensordenen, med én leder som ønsker å være den eneste som kan gjøre hva han vil mens andre bare får gjøre det han tillater og som er i hans interesse, sa Putin.

- En slik verdensorden vil aldri passe Russland. Men vi skal ikke gå til krig mot noen, og vi skal samarbeide med alle, sa han videre.

Putin gjorde det også klart at sanksjonene som Vesten har innført mot Russland, ikke vil virke.

Ukraina og Vesten anklager Russland for å stå bak den prorussiske oppstanden i Øst-Ukraina og forsyne separatistene med våpen og soldater.

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande var fredag kveld i Moskva i et siste forsøk på å overtale Putin til å godta en fredsprosess i Ukraina.

(NTB)