Putin sier til Hollande at de er klare for et samarbeid for å bekjempe terror

Frankrikes president er i Moskva for diskutere militær allianse mot IS.

 BEKJEMPE TERROR:  Putin vil samarbeide med Hollande for å bekjempe terror. Foto: Splash News
BEKJEMPE TERROR: Putin vil samarbeide med Hollande for å bekjempe terror. Foto: Splash NewsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Putin sier til Hollande at de er klare for et samarbeid for å bekjempe terror, det melder nyhetsbyrået AP.

Frankrikes president François Hollande er torsdag kveld i Moskva. Der vil han forsøke å overtale Russlands president Vladimir Putin til å danne en bredere militær allianse mot IS.

Vil knuse IS Hollande har i kjølvannet av terrorangrepet i Paris innledet et diplomatisk maraton for å utvide kampen mot ekstremistgruppa i Syria og Irak.

Så langt har Hollande sanket få konkrete løfter i forsøket på å bygge en allianse som kan knuse IS.

Terrorangrepene i Frankrike nylig og bombingen av et russisk passasjerfly over Egypt gjør at landene må samles om en «felles fiende», sa Putin da de to møttes i Kreml torsdag.

- Vi er klar for dette samarbeidet, sa Putin.

Et diplomatisk maraton Hollande har i kjølvannet av de blodige angrepene i Paris innledet et diplomatisk maraton for å utvide kampen mot ekstremistgruppa i Syria og Irak.

Men hans kampanje har blitt ytterligere komplisert av striden mellom Russland og Tyrkia etter at sistnevnte skjøt ned et russisk krigsfly i grenseområdet til Syria tirsdag.

Tyrkiske myndigheter bekreftet tirsdag at de hadde skutt ned et russisk fly som de hevder krenket tyrkisk luftrom. Russlands forsvarsdepartement benekter at flyet var inne over Tyrkia.

- Vi er dolket i ryggen Russlands president Vladimir Putin mener at flyet ble skutt ned på syrisk side, fire kilometer fra den syriske grensa.

- Vi er dolket i ryggen av noen som står i ledtog med terrorister, uttalte Putin i forbindelse med nedskytingen.

Russland har tradisjonelt et godt diplomatisk forhold til Tyrkia, selv om de to landene både er allierte og motstandere i den syriske borgerkrigen.

De er allierte i kampen mot IS, men motstandere når det gjelder den syriske presidenten Bashar al-Assad. Russland støtter Assad, mens Tyrkia krever at han må gå.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram