«SMERTEFULLT SVAR» Russiske myndigheter har lovet et «smertefullt svar» på de nye amerikanske sanksjonene, men ville i dag ikke gi detaljer om tiltakene. Her er Russlands president Vladimir Putin etter et møte med den sveitsiske utenriksministeren Didier Burkhalter i Moskva i går. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin
«SMERTEFULLT SVAR» Russiske myndigheter har lovet et «smertefullt svar» på de nye amerikanske sanksjonene, men ville i dag ikke gi detaljer om tiltakene. Her er Russlands president Vladimir Putin etter et møte med den sveitsiske utenriksministeren Didier Burkhalter i Moskva i går. Foto: REUTERS/Sergei KarpukhinVis mer

Putin slår tilbake mot vestlige straffetiltak

Innfører sanksjoner mot USA og Canada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanksjonene er et svar på de to landenes tiltak rettet mot Russland i forrige måned, opplyser det russiske utenriksdepartementet.

I en uttalelse skriver departementet imidlertid at det ikke vil si hvem som omfattes av de russiske sanksjonene, melder Reuters.

Sanksjonspakke
I slutten av april innførte USA nye sanksjoner for å straffe Russland for landets rolle i Ukraina-krisen. Sanksjonene ble innført mot sju personer og 17 selskaper, og kom i tillegg til tidligere tiltak som var truffet blant annet mot prorussiske ledere på Krim.

Målet var blant annet å ramme kretsen rundt Russlands president Vladimir Putin. Canada fulgte opp med sin egen sanksjonspakke.

Blant de sju personene er Igor Setsjin, sjef for Russlands største oljeselskap Rosneft, som Statoil har flere samarbeidsprosjekter med.

«Smertefullt» Russiske myndigheter har lovet et «smertefullt svar» på de nye amerikanske sanksjonene, men ville torsdag ikke gi detaljer om tiltakene som er innført.

- Sanksjoner er ikke generelt sett vår metode, men uvennlige handlinger tvinger oss til å svare. De nyeste sanksjonene fra Washington og Ottawa er ikke noe unntak, sier Aleksandr Lukasjevitsj, talsmann for utenriksdepartementet i Moskva, i uttalelsen.
NTB