FIKK SPARKEN: Sergej Ivanov (t.v.) har blitt sparket som stabssjef for den russiske regjeringa. Ivanov har blitt kalt en av Putins nærmeste rådgivere, og ble ansett å være en del av Putins innerste krets. Foto: AP / NTB Scanpix 
FIKK SPARKEN: Sergej Ivanov (t.v.) har blitt sparket som stabssjef for den russiske regjeringa. Ivanov har blitt kalt en av Putins nærmeste rådgivere, og ble ansett å være en del av Putins innerste krets. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Putin sparker stabssjefen sin

Sergej Ivanov ble ansett å være en del av Vladimir Putins innerste krets.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sergej Ivanov, stabssjefen til Russlands president Vladimir Putin, har fått sparken.

Det melder blant andre NTB og The Moscow Times.

Ivanov var en av Putins nærmeste rådgivere, og ble ansett å være en del av Putins innerste krets. Han har vært stabssjef i fire år og åtte måneder, som gjør han til den lengstsittende stabssjefen i den russiske regjeringen.

Ivanov, som er tidligere KGB-agent, har vært både forsvarsminister og visestatsminister i Russland.

Putin sa på russisk TV fredag at Ivanov selv ba om å forlate stillingen som stabssjef. Det er Anton Vaino, Putins tidligere visestabssjef som erstatter Ivanov, opplyser Kreml.

Ivanov skal nå, ifølge The Moscow Times, ha blitt gjort til en spesialrådgiver for Vladimir Putin innen økologi og transport.

- Jeg vil etterstrebe å arbeide like aktivt, dynamisk og, aller viktigst, like suksessrikt i min nye stilling, heter det i en uttalelse, ifølge The Moscow Times.

Putin og Ivanov har kjent hverandre i flere tiår etter tiden sammen i KGB. Da Putin på slutten av 90-tallet var sjef for FSB, etterretningsbyrået som erstattet KGB, utnevnte Putin Ivanov som sin visesjef, ifølge BBC.

Ivanov var også blant de fem personene Putin nevnte da han en gang ble spurt hvilke personer han mest stolte på.