ACTION MAN: Vladimir Putin stiger som en rakett på meningsmålinger i Russland. Han er en handlingens mann. Credit: The Kremlin Scanpix
ACTION MAN: Vladimir Putin stiger som en rakett på meningsmålinger i Russland. Han er en handlingens mann. Credit: The Kremlin ScanpixVis mer

Putin stiger til himmels på meningsmåling

Mer enn tre av fire synes Putin gjør en god jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er annekteringen av Krim som gjør at Putin har tatt et hopp på meningsmålingene, med en økning i oppslutning på 15 prosent fra forrige måling.

Rekordrask prosess Krim ble ifølge russisk lovgiving i går formelt en del av Russland, etter at president Vladimir Putin underskrev dekretet på tirsdag, konstitusjonskomiteen banket forslaget gjennom på torsdag, og parlamentet, Statsdumaen, stemte det gjennom i formiddag med en overveldende oppslutning.

Putins økte popularitet kommer fram på VCIOM Det allrussiske meningsmålingsinstituttets målinger, melder TV-kanalen Russia Today. Putins oppslutning er på 75.7 prosent. 63 prosent sier at deres støtte til Putin skyldes gjenerobringen av Krim, mens 32 prosent begrunner støtten til Putin i russisk suksess i paraolympiaden i Sotsji.

Krim populært Den russiske gjenerobringen av Krim er veldig polulært i Russland. En måling fra 14. og 15. mars viser at så mange som 94.1 av russerne støtter annekteringen av Krim, selv om den betraktes som folkerettsstrigig stort sett i resten av verden. Kun fem prosent mener den russiske annekteringen av Krim er en dårlig ide.

Proessen med å innlemme Krim i Den russiske federasjonen har gått med rekordfart etter folkeavstemningen sist søndag der mer enn 96 prosent av velgerne på Krim støttet forslaget om innlemmelse i Russland. Krims tatarer - rundt 12 prosent av befolkningen - boykottet riktignok folkeavstemningen. Men selv om man kan reise tvil om folkeavstemningens legalitet, er det liten tvil om dens legitimitet.