Putin tatt i ed for sin fjerde presidentperiode

Vladimir Putin lovet å gjøre alt for Russland da han ble tatt i ed for sin fjerde periode som president.

SVERGET INN: Vladimir Putin ble i dag sverget inn til nok en seks års presidentperiode. Og noe av det første han gjorde var å møte tilhengerne som hadde møtt opp for å hedre den russiske statsmannen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg regner det som min plikt og mitt livs mål å gjøre alt som er mulig for Russland, sa Putin (65) mandag under en seremoni i Kreml hvor han holdt hånden på den russiske grunnloven.

Putin har gjenopprettet Kremls faste grep om det russiske samfunnet siden han kom til makta for 18 år siden.

Presidentvalget i mars endte med brakseier for Putin, som innkasserte nesten 77 prosent av stemmene. Oppslutningen var over sju ganger så høy som hans nærmeste konkurrent. Valgdeltakelsen på mer enn 56 prosent var også høy.

Dermed kan han nå ta fatt på en ny seksårsperiode som president.

Valgobservatører fra OSSE uttrykte bekymring over det politiske klimaet i Russland, der opposisjonen har begrensede muligheter til å nå fram. Fusk under selve valget var imidlertid ikke et omfattende problem, ifølge OSSE-observatørene.

Putin har sittet som president siden 2000 med unntak av en periode på fire år da han var statsminister. Nå tar han fatt på en ny seksårsperiode som president.

- Som statsleder vil jeg gjøre alt jeg kan for å styrke Russlands makt og velstand, sa presidenten under seremonien hvor han ble tatt i ed i en overdådig utsmykket sal i Kreml.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer