Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin: Terrorangrepene henger sammen

Terrorangrepene mot Tsjetsjenia og Saudi-Arabia er forbundet med hverandre, mener den russiske presidenten Vladimir Putin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener de to terroraksjonene har de samme kjennetegnene, og at angrepene fikk de samme konsekvensene.

- Den seneste terrorhandlingen i Tsjetsjenia og de omfattende terrorhandlingene i Saudi-Arabia understreker nok en gang hvor viktige spørsmål det blir arbeidet med i fellesrådet mellom Russland og NATO er, sa Putin under sitt møte med NATOs generalsekretær George Robertson.

- Russland er rede til å samarbeide med NATO, ikke bare når det gjelder å løse felles utfordringer i kampen mot terrorisme, men også på mange andre områder, la den russiske presidenten til.

Over 90 mennesker ble drept under selvmordsangrepene i Riyadh mandag kveld. Flere bygningskomplekser i landets hovedstad Riyadh ble rammet av voldsomme eksplosjoner.

Antallet drepte i angrepet mot Tsjetsjenia kom tirsdag opp i 54. 197 personer er skadd, og for 50 av disse er situasjonen fortsatt kritisk. Bombeangrepet skjedde i landsbyen Znamenskoje, om lag 50 kilometer nordvest for hovedstaden Groznyj mandag.

I en annen hendelse tirsdag ble tre russiske soldater drept da de ble utsatt for et bakholdsangrep i den russiske utbryterrepublikken Tsjetsjenia.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media