Putin til Norge

Russlands president Vladimir Putin bekreftet at han kommer til Norge neste år, da han tok imot statsminister Jens Stoltenberg i Moskva tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Putin tok imot Stoltenberg i det fasjonable og nyoppussede presidentkontoret i Kreml.

- Da vi traff hverandre i New York, fikk jeg en invitasjon fra den norske kongen, og jeg gleder meg til å komme til Norge, sa Putin. Etter all sannsynlighet blir det til neste år.

Utenriksminister Igor Ivanov karakteriserte samtalene med Stoltenberg som svært positive. På forhånd var det spekulert mye i om Russland ville legge an en tøff tone overfor Norge, men det ble ikke tilfelle.

Tett kontakt

Stoltenberg på sin side understreket hvor viktig der er med tett og personlig kontakt mellom norske og russiske politikere.

- Vi har møttes i Oslo, vi har snakket sammen flere ganger på telefon, og nå har vi også blitt brevvenner, sa Stoltenberg om sin russiske kollega, statsminister Mikhail Kasianov.

- Den tette kontakten har bidratt til at vi har et godt samarbeid på mange områder. Vårt gode forhold gjør det også mulig å diskutere spørsmål der vi ikke er enige.

På spørsmål om forholdet mellom Norge og Russland er dårligere i dag enn for ti år siden, slo utenriksminister Ivanov fast at det ikke er tilfelle. -Snarere tvert imot sa han.

Svalbard

Kasianov var også svært fornøyd med de politiske samtalene med Stoltenberg.

- Fra russisk side vil jeg si meg meget fornøyd med de samtalene vi har hatt med den norske statsministeren, og jeg ønsker å bemerke at samarbeidet og kontakten mellom våre to land stadig øker, sa Kasianov etter møtet med Stoltenberg.

(NTB)