Putin tror på våpenhvile i Øst-Ukraina innen to dager

Men opplysningene er knappe, og kampene fortsetter i Donetsk.

SAMTALE: Russlands president, Vladimir Putin, og den ukrainske presidenten, Petro Porosjenko, har snakket om permanent våpenhvile i Øst-Ukraina. Her fra da de to møtte hverandre i Minsk i forrige uke. Foto: Sergej Bondarenko / Reuters / NTB scanpix
SAMTALE: Russlands president, Vladimir Putin, og den ukrainske presidenten, Petro Porosjenko, har snakket om permanent våpenhvile i Øst-Ukraina. Her fra da de to møtte hverandre i Minsk i forrige uke. Foto: Sergej Bondarenko / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIEV (Dagbladet): På en forvirrende dag i Ukraina kom det først melding fra president Petro Porosjenko om en avtale om våpenhvile i Øst-Ukraina. Ukrainas president, Petro Porosjenko, og hans russiske motpart, Vladimir Putin, har blitt enige om en våpenhvile i Øst-Ukraina, het det først.

Men en talsmann for Russlands president, Vladimir Putin, sa etterpå at Russland og Ukraina ikke har blitt enige om en våpenhvile, ettersom Russland «ikke er part i konflikten i Øst-Ukraina».

Dette har Putin for så vidt sagt hele tida.

Innen to dager Men så, onsdag ettermiddag, sier Putin at en avtale mellom ukrainske myndigheter og separatistene øst i landet kan være klar innen 5. september.

Samtidig meldes det om nye kamphandlinger i Donetsk i Øst-Ukraina. En reporter fra nyhetsbyrået Reuters opplyser at det onsdag ettermiddag ble hørt kraftige eksplosjoner nordvest i byen og at svart røyk steg opp fra et område like i nærheten av byens flyplass.

Knappe opplysninger Spørsmålet er om Ukrainas regjering har fått til en avtale om våpenhvile med de pro-russiske opprørerne med medvirkning fra Putin. Putins talsmann sier de to presidentene har snakket om hvilke tiltak som trengs for å få på plass en våpenhvile.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer