Russland

Putin utelukker ikke gnisninger

Vladimir Putin har kommentert avtalen mellom Nato, Sverige og Tyrkia.

SNAKKER: Vladimir Putin har sagt at han ikke utelukker gnisninger i forholdet til Sverige og Finland etter at Tyrkia trakk sitt veto mot deres ventende medlemskap i Nato. Foto: Ebrahim Noroozi / AP
SNAKKER: Vladimir Putin har sagt at han ikke utelukker gnisninger i forholdet til Sverige og Finland etter at Tyrkia trakk sitt veto mot deres ventende medlemskap i Nato. Foto: Ebrahim Noroozi / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vladimir Putin utelukker ikke at Nato-avtalen mellom Tyrkia, Sverige og Finland vil skape gnisninger i forholdet mellom landene.

Det sier han til det russiske statskontrollerte nyhetsbyrået Interfax.

- Russland kommer til å svare med tilsvarende kraft om Natos infrastruktur settes inn i Finland og Sverige, sier Putin til Ria, et annet statskontrollert nyhetsbyrå.

Putin har samtidig uttalt at han ikke ønsker å sette noen sluttdato for krigen i Ukraina, som fra russisk hold omtales som en «militær spesialoperasjon».

Avtale

Det var tirsdag at Tyrkia, som tidligere har lagt inn veto mot Sveriges og Finlands søknader om Nato-medlemskap, snudde.

En avtale ble lagt fram på forsvarsalliansens toppmøte i Madrid som blant annet innebærer at terrorsiktede personer med tilknytning til den kurdiske PKK-militsen kan utleveres til Tyrkia.

Det har så langt vært stille fra offisielt russisk hold om avtalen. Unntaket er et utspill fra Kreml-talsmann Dmitrij Peskov, som sier at avtalen ikke vil påvirke Russlands forhold til Tyrkia.

Tydelig signal

Den pensjonerte generalløytnanten Arne Bård Dalhaug trodde på sin side ikke Russland ville komme med en spesiell reaksjon på dette da nyheten sprakk tirsdag.

Likevel betegner han det som et tydelig signal.

- Dette er et klart signal på at når Tyrkia først må velge side, så velger de Nato og Vesten, og ikke Putins Russland, sier den pensjonerte generalløytnanten til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer