Putin varsler tilbaketrekning fra grensa mot Ukraina

17.600 russiske soldater som har vært stasjonert nær grensa til Ukraina, skal nå trekkes tilbake til sine baser.

VARSLER TILBAKETREKNING:  Den russiske presidenten skal ha bedt forsvarsminister Sergej Sjoigu om å innlede en tilbaketrekning fra Rostov-regionen. Foto: REUTERS/Alexander Demianchuk/NTB Scanpix
VARSLER TILBAKETREKNING: Den russiske presidenten skal ha bedt forsvarsminister Sergej Sjoigu om å innlede en tilbaketrekning fra Rostov-regionen. Foto: REUTERS/Alexander Demianchuk/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sotsji (NTB): President Vladimir Putin har bedt forsvarsminister Sergej Sjoigu om å innlede tilbaketrekning fra Rostov-regionen, melder det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

- Putin har gitt ordre om at de skal trekkes tilbake til sine ordinære baser, sier Dmitrij Peskov, en talsmann for den russiske presidenten.

Soldatene har offisielt deltatt på en regional militærøvelse, men Russland anklages også for å ha bidratt med soldater og våpen til separatistene som kontrollerer deler av Øst-Ukraina.

Russland har også tidligere varslet militær tilbaketrekning fra grenseområdet, men ifølge NATO og USA har det ikke skjedd.

Fredag møter Putin Ukrainas president Petro Porosjenko i Milano i Italia, der begge skal delta under et toppmøte mellom asiatiske og europeiske land.

Over 300 mennesker er ifølge FN drept i kamphandlinger i Øst-Ukraina siden separatistene og regimet i Kiev inngikk en våpenhvile 5. september.

(NTB)