Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin vasket hvitere?

PARIS (Dagbladet): Russlands president Vladimir Putins navn er innblandet i en hvitvaskingsskandale i Liechtenstein. Presidentens kontor dementerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa Le Monde var Putin fram til presidentvalget rådgiver i et tysk eiendomselskap, SPAG (Sankt Petersburg Immobilien und Beteilungs AG), stiftet i 1992. Rådhuset i St. Petersburg hadde interesser i firmaet, og Putins nære venn Vladimir Smirnov leder de russiske filialene. SPAG ettersøkes i dag av tysk og østerrisk rettsvesen.

13. mai ble Rudolf Ritter, advokat og bror av Liechtensteins finansminister, arrestert i hovedstaden Vaduz. Han er nå fengslet sammen med fire andre personer mistenkt for hvitvasking og forbindelser med mafiaen. Ritter var en av stifterne, hovedaksjonær og direktør for SPAG. Ifølge tysk etterretningstjeneste var Ritter agent for de columbianske brødrene Ochoas narkokartell og for russisk mafia.

Putins kontor nekter at han har hatt noe med SPAG å gjøre. Men på SPAGs nettside sto det at han sluttet som rådgiver da han skulle tas i ed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media