Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin vil gå av etter endt periode i 2024

Sier han har respekt for grunnloven.

PRESIDENT: Russlands president sier han vil gå av i 2024. Det samme gjorde han i 2008, og fungerte som statsminister i fire år før han ble gjenvalgt. Foto: NTB Scanpix
PRESIDENT: Russlands president sier han vil gå av i 2024. Det samme gjorde han i 2008, og fungerte som statsminister i fire år før han ble gjenvalgt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin sier han har stor respekt for grunnloven og at han derfor vil fratre etter endt periode i 2024.

- I grunnloven står det klart skrevet at ingen kan sitte i mer enn to perioder på rad. Jeg har til hensikt å følge denne regelen, sa Putin under det årlige økonomiske forumet i St. Petersburgs fredag, ifølge Reuters.

Presidentens uttalelse er ingen overraskelse, men den gir heller ingen garanti for at det vil skje, ifølge nyhetsbyrået.

Putin har fratrådt tidligere. I 2008 ga han fra seg embetet etter å ha sittet i to perioder. Han holdt da statsministerposten fram til han ble gjenvalgt i 2012.

- Jeg har alltid fulgt den russiske grunnloven strengt, sa Putin.

Putin ble med et overveldende flertall gjenvalgt til en ny seksårsperiode i mars. Det gjør ham til landets lengstsittende president siden den sovjetiske lederen Josef Stalin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media