PRESIDENT: Russlands president sier han vil gå av i 2024. Det samme gjorde han i 2008, og fungerte som statsminister i fire år før han ble gjenvalgt. Foto: NTB Scanpix
PRESIDENT: Russlands president sier han vil gå av i 2024. Det samme gjorde han i 2008, og fungerte som statsminister i fire år før han ble gjenvalgt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Putin vil gå av etter endt periode i 2024

Sier han har respekt for grunnloven.

Russlands president Vladimir Putin sier han har stor respekt for grunnloven og at han derfor vil fratre etter endt periode i 2024.

- I grunnloven står det klart skrevet at ingen kan sitte i mer enn to perioder på rad. Jeg har til hensikt å følge denne regelen, sa Putin under det årlige økonomiske forumet i St. Petersburgs fredag, ifølge Reuters.

Presidentens uttalelse er ingen overraskelse, men den gir heller ingen garanti for at det vil skje, ifølge nyhetsbyrået.

Putin har fratrådt tidligere. I 2008 ga han fra seg embetet etter å ha sittet i to perioder. Han holdt da statsministerposten fram til han ble gjenvalgt i 2012.

- Jeg har alltid fulgt den russiske grunnloven strengt, sa Putin.

Putin ble med et overveldende flertall gjenvalgt til en ny seksårsperiode i mars. Det gjør ham til landets lengstsittende president siden den sovjetiske lederen Josef Stalin.