Putin vil gjøre ukrainere til russiske statsborgere

Dagbladet var vitne til Putins så langt sterkeste provokasjon i Ukraina.

LOVER STØTTE: Vladimir Vasiljev, lederen av fraksjonen til partiet Enhetlig Russland i den russiske nasjonalforsamlingen, lovte støtte til folket i Sevastopol. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
LOVER STØTTE: Vladimir Vasiljev, lederen av fraksjonen til partiet Enhetlig Russland i den russiske nasjonalforsamlingen, lovte støtte til folket i Sevastopol. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEVASTOPOL (Dagbladet): Til stor jubel fra mange hundre mennesker lovte en av Russlands president Vladimir Putins mest betrodde menn borgerne på Krim russisk statsborgerskap for dem som vil.

- Statsdumaen i Moskva arbeider med dette. Jeg håper vi kommer til en avgjørelse der det blir mulig å utstede statsborgerskap, sa Vladimir Vasiljev, lederen av fraksjonen til partiet Enhetlig Russland i den russiske nasjonalforsamlingen.

Endrer befolkningssammensetning Og da blir det nok sånn, fordi Enhetlige Russland er Putins parti, og har et klart flertall i den russiske nasjonalforsamlingen.

- Russland, Russland, Russland, svarte folkemassen i taktfaste rop.

Samme taktikk som i Georgia Det å utstede statsborgerskap i konflikt-områder er ikke noe nytt grep fra russiske myndigheters side. De gjorde det etter krigen mot Georgia i 2008, da de borgerne som ville fikk russisk statsborgerskap i de autonome republikkene Abkhasia og Nord-Ossetia. Utstedeldsen av russiske pass endret befolkningssammensetningen i republikkene, og en tid etter krigen mot Georgia meldte Abkhasia og Nord-Ossetia seg ut av føderasjonen med Georgia. De har nå sin lojalitet til Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer