PUTIN, DU LYVER : Carl Bildt, Sveriges utenriksminister, har ingen tro på at Putin vil nøye seg med Krim. Foto:  EPA/VALDA KALNINA
PUTIN, DU LYVER : Carl Bildt, Sveriges utenriksminister, har ingen tro på at Putin vil nøye seg med Krim. Foto: EPA/VALDA KALNINAVis mer

-Putin vil ha mer av Ukraina

Carl Bildt mener Russland ikke kommer til å nøye seg med Krim. Samtidig innfører USA nye sanksjoner, uten at Putin lar seg påvirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble den formelle annekteringen av Krim fullført da overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen ratifiserte annekteringen. Svenskenes utenriksminister tror ikke det stopper der.

Carl Bildt har vært en av de som har vært tydeligst i sin kritikk av Putin og annekteringen av Krim, men han har fortsatt mer krutt i kanonen.

- Jeg tror Krim bare er oppvarmingen. President Putin er i utgangspunktet ikke interessert i Krim. Han er interessert i Ukraina, sier han til CNN, ifølge Svenska Dagbladet.

- Tro ikke på dem som sier at Russland vil ta andre regioner enn Krim, sa Putin til folket i Ukraina, da han tirsdag bekreftet annekteringen av Krim under en seremoni i Moskva.

Bildt mener Putin ikke er til å stole på, og er overbevist om at hans egentlige mål ikke bare er halvøya i Svartehavet.

- Vi må være ekstremt årvåkne på at risikoen for at president Putin vil handle videre, til og med militært, også utenfor Krim, sier Bildt.

Han er føler seg sikker på at Putin er forberedt på  å ta i bruk en rekke midler, også militære, for å destabilisere situasjonen i landet.

- Jeg er overbevist om at hans egentlige mål ikke er Krim, men Kiev, sier Bildt.

Lar seg ikke affisere
USAs siste sanksjoner beveger seg nærmere Putins innerste krets, blant annet ved å sikte seg inn på Gennadij Timtsjenko, ifølge NTB.

Timtsjenko har finsk statsborgerskap, men likevel regnes han som Russlands sjette rikeste mann med en formue på drøyt 15 milliarder dollar.

Andre russere som blir rammet er brødrene Arkadij og Boris Rotenberg, i tillegg til Jurij Kovaltsjuk. Kovaltsjuk blir av amerikanske myndigheter omtalt som personlig bankier for en rekke russiske ledere, blant dem Putin.

I følge nyhetsbyrået RIA så håner Putin de vestlige sanksjonene, men vil ikke gjengjelde.

- Dere vet at både i den første saken, de amerikanske sanksjonene, og i den andre saken, innføringen av et visumregime for Ukraina, så mener jeg vi inntil videre bør avstå fra å ta gjengjeldende skritt, sa Putin ifølge en tekst som er offentliggjort av Kreml.

KOMMENTAREN DEBATTLEDES AV HALVOR ELVIK