Putin vil hevne nedskytingen, skal innføre økonomiske straffetiltak mot Tyrkia

Etter at Erdogan tidligere i dag ba om unnskyldning.

KOMMER MED REAKSJONER:  Russlands president Vladimir Putin har nå gitt ordre om økonomiske straffetiltak mot Tyrkia etter at de skjøt ned et russisk kampfly tidligere denne uka. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin/ NTB Scanpix
KOMMER MED REAKSJONER: Russlands president Vladimir Putin har nå gitt ordre om økonomiske straffetiltak mot Tyrkia etter at de skjøt ned et russisk kampfly tidligere denne uka. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AFP melder nå at Vladimir Putin har gitt ordre om å innføre økonomiske straffetiltak mot Tyrkia. Tidligere i dag rakte Tyrkias president Recep Erdogan ut ei hånd til Russland og ba om unnskyldning.

Putin har svart med straffetiltak.

Skjøt ned fly Dette skjer etter at tyrkiske myndigheter skjøt ned et russisk kampfly på grensa til Syria tidligere denne uka. En av de to pilotene døde.

- Vi ønsker at dette ikke hadde skjedd. Men det skjedde. Jeg håper noe tilsvarende aldri vil skje på nytt, sa Erdogan i en tale i dag.  

- Ingen har rett på en å skyte ned et russisk fly, bakfra, på en forrædersk måte, sa Putins pressetalsmann Dimitrij Peskov på TV-programmet «News on Saturday» i dag.

Putins ministere har jobbet med å forberede økonomiske sanksjoner og nå er de ifølge AFP klare. EU, Norge og USA har allerede sterke økonomiske sanksjoner mot Russland på grunn av Ukraina-krigen. Nå vil også Russland innføre sanksjoner mot Tyrkia.

Ifølge NTB vil de ramme import av tyrkiske produkter, tyrkiske virksomheter i Russland og russiske selskaper som bruker tyrkisk arbeidskraft. Peskov opplyste i dag at det er 200 000 tyrkere på russisk jord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer