- Putin vil ikke leve så lenge

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tror ikke Putin vil holde ut lenge.

- HOLDER IKKE UT LENGE: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tror ikke Putin vil leve mye lenger. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB
- HOLDER IKKE UT LENGE: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tror ikke Putin vil leve mye lenger. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom hele Ukraina-krigen har spekulasjonene gått høyt om at Vladimir Putins tid som president snart kan være historie. Russiske myndigheter har hele tida avvist at Putin er syk.

Nå sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til TV-stasjonen GloboNews at han ikke tror Putin vil leve mye lenger.

På spørsmål om Russland kan gjøre det samme med Ukraina som mot Syria, svarer Zelenskyj:

- Putin vil ikke leve så lenge. Med den hastigheten han kjemper mot oss, kjempet han ikke i Syria. Han klarer det ikke, han dør, det er helt forståelig. Men han vil ikke engang holde ut 10 år. Han er ikke den samme personen, sa Zelenskyj.

Da Wagner-gruppa gjorde opprør skal Vladimir Putin vært "lammet." Generalløytnant Arne Bård Dalhaug mener at det er en fryktbasert kultur i Russland. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Dagbladet TV / AP Vis mer

Russland og Syria har vært allierte siden den syriske borgerkrigen brøt ut i 2011, og Putin har vært en sentral støttespiller for den syriske presidenten Bashar al-Assad.

Zelenskyj mener at den russiske ledelsen har sendt hele militæret til fronten, og at de nå prøver å samle ressursene for en ny offensiv.

- Vi skal ikke la dem bli like sterke som de var da de iverksatte et fullskala angrep, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer