Putin vil likvidere terrorister i hele verden

Kopierer USAs forkjøpsangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble to kvinner arrestert i Tsjetsjenia, angivelig fordi de var selvmordsbombere. Kvinnene skal ha planlagt angrep da de ble arrestert, ifølge

Moscow News.

Den siste måneden har Russland vært rammet av flere selvmordsangrep. To kvinner sto bak selvmordsbombene da to russiske fly eksploderte med få minutters mellomrom. Alle om bord ble drept. Noen få dager før gisseldramaet begynte på skolen i Beslan, tok en kvinne livet av ti russere da hun sprengte seg selv i luften ved en t-banestasjon i Moskva. Det er ikke kjent om det er noen forbindelse mellom kvinnene som ble arrestert i går og de tre som utførte de dødelige selvmordsangrepene mot flyene og t-banestasjonen.

Vil drepe terrorister hvor som helst

Nå vil russerne gjøre som amerikanerne og israelerne: De vil angripe det de mener er treningsleirer for terrorister.

- Når det gjelder forkjøpsangrep på terroristbaser, vil vi gjøre alt for å likvidere terroristbaser hvor som helst i verden, sier general Yuri Baluevsky til russisk presse.

Dermed overtar russerne strategien amerikanerne valgte etter 11. september.

- Militære maktmidler er alltid siste utvei når det gjelder å bekjempe terrorister, sier Baluevsky. Han sier at russiske myndigheter vil velge metode avhengig av omstendighetene.

- Dette betyr ikke at vi vil gjennomføre angrep med atomvåpen, understreker generalen. Baluevsky mener at terrorismen har endret seg de siste årene. Fra å operere mer eller mindre for seg selv, har terroristene gått over til å jobbe sammen i nettverk.

På mandag gikk Putin hardt ut mot USA og andre land som ba ham starte forhandlinger om Tsjetsjenia. Han sammenliknet Sjamil Basajev med Osama bin Laden og avviste alle forhandlinger.

- Hvorfor skulle vi snakke med barnemordere? spurte han.

På et møte mellom Russland og NATO-landene ble terrorangrepet mot Beslan enstemmig fordømt.

MINNES:</B> Putin vil gå enda hardere til verks mot terrorister.