Putin vil stenge internett

Det handler om hensynet til nasjonal sikkerhet, sier Putins talsmann.

DET ER ALVOR NÅ: President Vladimit Putin leder møtet i Det nasjonale sikkerhetsrådet idag, der begrensning av internett er et tema. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / ALEKSEY NIKOLSKYI Scanpix
DET ER ALVOR NÅ: President Vladimit Putin leder møtet i Det nasjonale sikkerhetsrådet idag, der begrensning av internett er et tema. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / ALEKSEY NIKOLSKYI Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske presidenten Vladimir Putin har i dag sammenkalt Det nasjonale sikkerhetsrådet for å diskutere hvordan myndighetene skal kunne stenge nettet for materiale fra utlandet. Det skrev næringslivsavisa Vedemosti i helga, ifølge Moscow Times.

«Uberegnlige USA» Putin vil ha anledning til å stenge nettet, slik at folk ikke kan påvirkes av nyheter som kommer utenfra i tilfelle krig og store demonstrasjoner. Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov begrunner behovet for å få kontroll over internettrafikken med USAs og EUs «uberegnelige oppførsel» i forbindelse med situasjonen i Ukraina og sanksjonene mot Russland.

- Vi må tenke på hvordan vi skal ta vare på vår nasjonale sikkerhet, sier Peskov til nyhetsbyrået Interfax.

Det har de siste ukene vært en rekke spekulasjoner i russiske medier om at det ville komme en begrensning av åpenheten på nettet. Det siste året har blant annet den omstridte loven mot «ekstremisme» blitt brukt for å stanse politiske ytringer på nettet.

Sosiale protester President Putin opplever en rekordhøy oppslutning på meningsmålinger med over 80 prosent oppslutning på grunn av annekteringen av Krim, og støtten til de pro-russiske opprørerne i Øst-Ukraina. Men vestlige sanksjoner rammer økonomien, og sammen med en varslet stagnasjon og utsikter til fortsatt lave oljepriser, diskuteres faren for sosiale opptøyer i Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer