Putin viser muskler

Sånn har du aldri sett den tilknappede russiske presidenten Vladimir Putin før. Under et besøk til Kazan øst for Moskva både danset han og brøt håndbak med en lokal kvinnelig mester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble ikke rapportert om hvorvidt omgangen med håndbak var avtalt spill. Men Putin, som dyrker sitt image som en tøff leder, vant basketaket. Da seieren var klar, tok han galant Julias hånd, og kysset den. Putin vil frata regionale ledere mye makt. Tatarstan, der Kazan er regionhovedstad, er en muslimsk-dominert republikk som har ambisjoner om mest mulig selvstendighet.

Men det var ingen offentlige protester i forbindelse med Putins besøk.

I stedet opptrådte Putin i tradisjonelt tataristansk hodeplagg, og moret seg åpenlyst. Han hadde også tatt seg bryet med å hilse de selvstendighetssøkende tatarene med å hilse dem på tatarsk. Mens Putin-regimet strammer til overfor politisk opposisjonelle, har han de siste månedene flere ganger opptrådt offentlig, blant vanlige mennesker, på en måte som har gitt ham et meget positivt bilde i offentligheten. Så også i Kazan i går.

SKJØNNHETEN OG UDYRET? Vladimir Putin bryter håndbak med Julia Beganova. Det var en uvanlig løssluppen president somviste seg fram i Kazan i går.