Putin ydmyket av selvmordsaksjonen i Groznyj

For få dager siden erklærte den russiske presidenten Vladimir Putin at situasjonen i Tsjetsjenia var normalisert. Fredagens selvmordsaksjon vitner om noe helt annet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den russiske presidenten Vladimir Putin kom til makten på løftet om å løse konflikten i Tsjetsjenia med militærmakt, men utsiktene for en løsning ser nå enda fjernere ut. Russiske medier anklager Putin for å fare med renspikket propaganda.

Fredagens selvmordsaksjon i Groznyj har ifølge russiske myndigheters opplysninger lørdag kostet 55 mennesker livet, mens 152 personer er skadd. Ifølge opplysninger fra Det internasjonale Røde Kors ble over 50 sårede fortsatt behandlet lørdag for skadene de fikk i eksplosjonene.

Attentatet er det andre store tsjetsjenske angrepet på to måneder og dermed enda et ydmykende slag i ansiktet på Putin, hans administrasjon og politikk.

Fredssamtaler

Det er lite trolig at det blodige attentatet i Groznyj vil gjøre Putin mer vennligstemt til fredssamtaler i Tsjetsjenia. Det ville ha signalisert et nederlag for det sittende lederskapets jernhåndpolitikk, sier observatører. Det er også usikkert hvem russerne skal samtale med.

Kreml avskrev den lovlig valgte tsjetsjenske presidenten, Aslan Maskhadov, etter de mislykkede russisk-tsjetsjenske forhandlingene i november 2001. Russerne vil forhandle med Maskhadov kun dersom han aksepterer at Tsjetsjenia er en del av Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer