PRØVER Å NÅ GJENNOM: Russland og president Vladimir Putin mener Natos missilforsvarssystem i Europa forrykker den strategiske stabiliteten. I et lengre brev fra ambassaden i Oslo redegjør de nok en gang for sin motstand og advarer mot konsekvensene av norsk deltakelse. Foto: NTB Scanpix
PRØVER Å NÅ GJENNOM: Russland og president Vladimir Putin mener Natos missilforsvarssystem i Europa forrykker den strategiske stabiliteten. I et lengre brev fra ambassaden i Oslo redegjør de nok en gang for sin motstand og advarer mot konsekvensene av norsk deltakelse. Foto: NTB ScanpixVis mer

Putins advarsel til Norge: - Kan få katastrofale følger for sikkerheten

I et nytt brev redegjør den russiske ambassaden for sin motstand mot Natos missilforsvar og en eventuell norsk deltakelse. I ytterste konsekvens mener de det kan få «katastrofale følger».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Helt siden Klassekampen brakte nyheten om at regjeringen har nedsatt en ekspertgruppe som skal se på mulighetene for et norsk bidrag i Natos missilforsvarsystem, har reaksjonene fra russisk hold vært skarpe.

Spesielt har Russland ambassadør til Norge, Tejmuraz Ramisjvili, markert seg både i intervju og i form av et åpent brev, der han advarer mot en forverring av det bilaterale forholdet.

Nå velger den russiske ambassaden i Norge å utdype sitt standpunkt i en halvannen sides skriftlig redegjørelse til Dagbladet.

- Redegjørelsen er overraskende i sin form og innholdsmessig interessant, oppsummerer seniorforsker Lars Rowe ved Fridtjof Nansens Institutt til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn