Putins hemmelige trollfabrikk har lusket i skyggene. Nå har Ludmila klart å røyke dem ut

- Jeg har ikke vunnet før de er stengt.

VAR PUTINS NETT-TROLL: Ludmila Savtsjuk er redd etter å ha stått fram og avslørt Putins propagandafabrikk. Hun har likevel gått til sak mot virksomheten, og klart å røyke den ut. Foto: Sergej Gratsjov og NTB Scanpix
VAR PUTINS NETT-TROLL: Ludmila Savtsjuk er redd etter å ha stått fram og avslørt Putins propagandafabrikk. Hun har likevel gått til sak mot virksomheten, og klart å røyke den ut. Foto: Sergej Gratsjov og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet intervjuet tidligere denne måneden Ludmila Savtsjuk. 34-åringen var nettroll i i Putins løgnfabrikk, som jobber med å spre Putin-vennlig propaganda i kommentarfelt på sosiale medier og kommentarfelt over hele verden.

I intervjuet med Dagbladet fortalte hun at har gått til sak mot sin tidligere arbeidsgiver for å røyke ut hvem som står bak virksomheten.

I går var skjebnetimen her, og Ludmila oppnådde deler av målet sitt om å avsløre den hemmelighetsfulle virksomheten.

Tvunget i retten For aller første gang måtte nemlig organet som kaller seg «The Agency for Internet Studies» gjøre en offentlig opptreden på vegne av trollfabrikken, skriver AFP.

Det hemmeligholdte organet måtte dermed vise et ansikt og dette ble såfremt en endelig bekreftelse på at trollfabrikken, som Dagbladet omtalte i februar i år, i høyeste grad eksisterer.

Advokat Jekaterina Nazarova representerte trollfabrikken i rettssalen i går. Hun fortalte at hennes klient var klare for å inngå en avtale med Savtsjuk, som hadde saksøkt arbeidsplassen for en symbolsk sum på 10 000 rubler (1450 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.